كاري بالحمص
🍲👳 هنخود الكاري لفة حلوة كدة بطبق كله خضروات مع الحمص والزوجين الملازمين بعض دايماً البسلة والجزر.
🥄المقادير:
- 1 ونص كوب من الحمص.
- 1 فلفل مفروم.
- ملعقة ملح.
- ملعقة فلفل.
- 2 ملعقة من الكاري الباودر.
- كوب من الجزر مقطع مكعبات صغيرة.
- كوب و نص من البازلاء الخضراء.
- 1 كوب من القرنبيط، أو البروكلي.
- 2 ملعقة زيت.
- 3 فصوص ثوم مفرومين جيداً.
- 1 ملعقة فلفل حار.
- 3 ملاعق كمون.
- 2 ملعقة من الثوم الباودر.
- 1 بصلة مفرومة جيداً.
- ربع كوب من الكزبرة الخضراء الطازجة.
- 1 كوب من صلصة الطماطم.
- 1 كوب من حليب جوز الهند.
🥣الطريقة:
- الخطوة 1
هنسلق الحمص لوحده (لو مش مسلوق جاهز) وكذلك الجزر والبسلة والقرنبيط، ونصفيهم جيداً من المياه.
- الخطوة 2
في طاسة على النار نشوح البصل والثوم، ثم نضيف كوب صلصة الطماطم و الفلفل والتوابل، ونقلب جيداً.
- الخطوة 2
قبل نضج الصلصة بقليل، نضيف حليب جوز الهند + الملح والفلفل + الكاري ونقلب جيداً.
- الخطوة 3
ثم نضيف الخضروات والحمص والكزبرة، ونتركهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق أو لحين النضج.
✅ ويقدم ساخناً مع الأرز البسمتي أو الخبز المحبب إليكم.
🍴 وصحتين وعافية على قلبكم.😍
إرسال تعليق