كاري بالحمص

كاري بالحمص 

🍲👳 هنخود الكاري لفة حلوة كدة بطبق كله خضروات مع الحمص والزوجين الملازمين بعض دايماً البسلة والجزر.


🥄المقادير:

  • 1 ونص كوب من الحمص.
  • 1 فلفل مفروم.
  • ملعقة ملح.
  • ملعقة فلفل.
  • 2 ملعقة من الكاري الباودر.
  • كوب من الجزر مقطع مكعبات صغيرة.
  • كوب و نص من البازلاء الخضراء.
  • 1 كوب من القرنبيط، أو البروكلي.
  • 2 ملعقة زيت.
  • 3 فصوص ثوم مفرومين جيداً.
  • 1 ملعقة فلفل حار.
  • 3 ملاعق كمون.
  • 2 ملعقة من الثوم الباودر.
  • 1 بصلة مفرومة جيداً.
  • ربع كوب من الكزبرة الخضراء الطازجة.
  • 1 كوب من صلصة الطماطم.
  • 1 كوب من حليب جوز الهند.





🥣الطريقة:

  • الخطوة 1

هنسلق  الحمص لوحده (لو مش مسلوق جاهز) وكذلك الجزر والبسلة والقرنبيط، ونصفيهم جيداً من المياه.



  • الخطوة 2

في طاسة على النار نشوح البصل والثوم، ثم نضيف كوب صلصة الطماطم و الفلفل والتوابل، ونقلب جيداً.



  • الخطوة 2

قبل نضج الصلصة بقليل، نضيف حليب جوز الهند + الملح والفلفل + الكاري ونقلب جيداً.



  • الخطوة 3

ثم نضيف الخضروات والحمص والكزبرة، ونتركهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق أو لحين النضج.



 ويقدم ساخناً مع الأرز البسمتي أو الخبز المحبب إليكم.



🍴 وصحتين وعافية على قلبكم.😍



الأطباق الرئيسية

Post a Comment

أحدث أقدم