دجاج كرسبي
من أحلى الوصفات المقرمشة والرائعة لشرائح الدجاج الشهية بقرمشة لا تقاوم.
🍗المقادير:
- دجاجة مغسولة و مقطعة 8 قطع.
- ملعقة ملح.
- ملعقة فلفل.
- ملعقة سماق.
- ملعقة كزبرة ناشفة.
- ملعقة زعتر.
- 2 ملعقة بهارات.
- 2 ملعقة خل.
- 2 ملعقة من عصير الليمون.
- نص كوب من ماء البصل.
- فصوص ثوم مطحون (ملعقتين كبار ثوم مطحون).
- كوب حليب.
- كوب دقيق.
- 2 كوب ذرة صفراء.
- 4 بيضات.
🥣 الطريقة:
- الخطوة 1
نعمل خلطة من ماء البصل و الثوم + الليمون + السماق والكزبرة + الملح والفلفل + البهارات والخل.
- الخطوة 2
بعدين نعمل شقوق بالسكين في قطع الدجاج ونتبلها كويس و نحاول ندخل التتبيلة في الشقوق، ونسيبها في الثلاجة في لمدة يوم كامل.😲
- الخطوة 3
بعدين نعمل خلطة تانية من الدقيق والبيض والحليب ودقيق الذرة، ونغطس قطع الدجاج في الخلطة التانية ونسبهم المرة ديه في الثلاجة لمدة نص ساعة.😅
- الخطوة 4
بعدين في وعاء عميق على النار ملئ بالزيت الساخن، ونغمر قطع الدجاج و نقلبها لحين النضج.
✅ وتقدم مع البطاطس المحمرة و الكول سلو.🍟🍗
إرسال تعليق