بسكويت البطاطس

بسكويت البطاطس

اسم غريب مش كدة؟! بس طعمه أكيد لا يقاوم.😋 
 وصفة سهلة وجديدة مع المقادير والخطوات لعمل بسكويت مملح مع البطاطس المهروسة ونتائج ولا أروع، هتعجبكم أكيد.


🥄المقادير: 

  • 2 كوب دقيق.
  • 1 كوباية بطاطس مسلوقة و مهروسة.
  • نصف كوباية حليب.
  • 1 كوباية زبدة.
  • رشة ملح.
  • فلفل أسود.
  • رشة قرفة.
  • باكيت باكينج باودر.
  • جبنة موتزريلا، أو أي مكس جبن بتحبوه.
  • زيتون وشرائح دجاج أو سجق أو سوسيس، أي إضافات بتحبوها.💖



🥣الطريقة:

  • الخطوة 1

إخلطي الدقيق مع القرفة + رشة الملح والفلفل الأسود + الباكينج باودر، وقلبيهم سوا كويس، بعدين حطي الزبدة عليهم و إعجني بمزاج.



  • الخطوة 2

 حطي الحليب و البطاطس عليهم و إعودي إخلطي لحد ما يكون خليط متماسك، وإفردي العجينة على أي سطح عندك و رشي عليه دقيق وقطعيها لدواير.



  • الخطوة 3

 إدهني بلمسة من الحليب سطح الدواير، ورصيهم في صينية مدهونة بالزيت على خفيف.



  • الخطوة 4

اللمسة الأخيرة، إنثري الجبنة و المكونات ال حابة تزوديها على سطح كل دايرة، وحطيها في فرن متوسط الحرارة لمدة ربع ساعة (15 دقيقة).



✅ وقدميها سخنة.



🍴 وصحتين وعافية على قلبكم.😍




معلومات في السريع:

  • البطاطس كانت تعتبر العنصر الأساسي في وجبة الشعب الإيرلندي.


  • تعتبر البطاطس من النباتات البرية و أصلها من أمريكا الجنوبية، وهي تنتمي لعائلة الطماطم والتبغ.


  • الناس في أوروبا كانوا بيفتكروا ان البطاطس نبات زينة غريب!


  • أكثر الدول منتجة للبطاطس الهند والصين.


  • يمكن إستخدام البطاطس كمخففة لألم حروق الجلد.


  • البطاطس يدخل في تكوينها نسبة الماء إلى 80% و مواد صلبة 20%.


  • تحتل البطاطس المركز الرابع من حيث إنتاج المواد الغذائية، من بعد القمح و الذرة و الأرز.


  • البطاطس لو فضلت مدة طويلة في الظلام، قد تصبح مسمومة، إحذروا!


  • تم إدخال البطاطس إلى أوروبا عبر الفتح الإسباني.


المقرمشات

Post a Comment

أحدث أقدم