طاجن الدجاج والبهارات

طاجن الدجاج والبهارات

طاجن انهاردة عبارة عن أكلة منها فيه سهلة كدة، ومكوناتها كلها دايبة بطعامتها منها فيها.😍


🥄المقادير:

  • كيلو من صدور الدجاج المقطعة إلى مكعبات صغيرة.
  • ملعقة ملح.
  • ملعقة فلفل.
  • كوب و نص أرز بسمتي.
  • 3 ملاعق زبدة.
  • ملعقة كبير من بشر الليمون، ويكون رفيع أووي.
  • ملعقة كركم.
  • ملعقة بابريكا.
  • ملعقة قرفة مطحونة.
  • ملعقة زنجبيل.
  • ملعقة ورق لورا.
  • كوب و نص من مرق الدجاج.
  • 2 جزر مبشور و صغير.
  • بصلة صغير و مفرومة.
  • ملعقة كبيرة زيت زيتون.
  • كوب و نص من القرع مقطع لمكعبات، أو ممكن يستبدل بالبطاطس.
  • ملعقة ثوم مفروم ناعم.
  • نص كوب ماء.






🥣الطريقة:

  • الخطوة 1

في إناء على النار هنشوح ملعقتين زبدة + زيت الزيتون والملح والفلفل + قطع الدجاج، ونقلب حتى تنضج القطع ويتغير لونها، ثم ننشل قطع الدجاج على طبق خارجي.



  • الخطوة 2

هنضيف البصل و الجزر و الثوم لحد ما يدبلوا شوية في نفس الإناء، ونزود بقيت البهارات ونص كوب من الماء ونقلب جيداً.



  • الخطوة 3

على نار هادية نضيف القرع ومبشور الليمون ونقلب، ثم نضيف مرق الدجاج + الأرز + ملعقة الزبدة الأخيرة، ونقلبهم جيداً وبرفق.



  • الخطوة 4

في طاجن أو صينية، سنضع جميع المقادير + قطع الدجاج، ونضعهم في الفرن لمدة 35 دقيقة أو حتى تمام النضج.



✅ ويقدم ساخناً وشهياً.



🍴 وصحتين وعافية على قلبكم.😍



صواني وطواجن

Post a Comment

أحدث أقدم