طاجن الدجاج والبهارات
طاجن انهاردة عبارة عن أكلة منها فيه سهلة كدة، ومكوناتها كلها دايبة بطعامتها منها فيها.😍
🥄المقادير:
- كيلو من صدور الدجاج المقطعة إلى مكعبات صغيرة.
- ملعقة ملح.
- ملعقة فلفل.
- كوب و نص أرز بسمتي.
- 3 ملاعق زبدة.
- ملعقة كبير من بشر الليمون، ويكون رفيع أووي.
- ملعقة كركم.
- ملعقة بابريكا.
- ملعقة قرفة مطحونة.
- ملعقة زنجبيل.
- ملعقة ورق لورا.
- كوب و نص من مرق الدجاج.
- 2 جزر مبشور و صغير.
- بصلة صغير و مفرومة.
- ملعقة كبيرة زيت زيتون.
- كوب و نص من القرع مقطع لمكعبات، أو ممكن يستبدل بالبطاطس.
- ملعقة ثوم مفروم ناعم.
- نص كوب ماء.
🥣الطريقة:
- الخطوة 1
في إناء على النار هنشوح ملعقتين زبدة + زيت الزيتون والملح والفلفل + قطع الدجاج، ونقلب حتى تنضج القطع ويتغير لونها، ثم ننشل قطع الدجاج على طبق خارجي.
- الخطوة 2
هنضيف البصل و الجزر و الثوم لحد ما يدبلوا شوية في نفس الإناء، ونزود بقيت البهارات ونص كوب من الماء ونقلب جيداً.
- الخطوة 3
على نار هادية نضيف القرع ومبشور الليمون ونقلب، ثم نضيف مرق الدجاج + الأرز + ملعقة الزبدة الأخيرة، ونقلبهم جيداً وبرفق.
- الخطوة 4
في طاجن أو صينية، سنضع جميع المقادير + قطع الدجاج، ونضعهم في الفرن لمدة 35 دقيقة أو حتى تمام النضج.
✅ ويقدم ساخناً وشهياً.
🍴 وصحتين وعافية على قلبكم.😍
إرسال تعليق