الكفتة المشوية
طريقة لعمل كفتة الحاتي بطريقة ولا أروع، فنداء لكل عشاق الكفتة المشوية، إجمعوا هنا.😍
🍢المقادير:
- 4\3 كيلو من اللحم المفروم الأحمر.
- هنكمل بقا بربع كيلو من اللحم الضاني المفروم.
- ملعقة ملح.
- ملعقة فلفل.
- ملعقة كبيرة بقدونس مفروم.
- ملعقة كبيرة صوص باربكيو.
- 3 ملاعق نشا.
- بياض بيضة.
- 1 ملعقة بصل باودر.
- كيس باكينج باودر.
- ملعقة كبيرة بهارات لحمه.
- رشة من جوزة الطيب.
- 1 بصلة مفرومة.
🍢الطريقة:
- الخطوة 1
هنخلط اللحمة مع بعضها البعض بشكل متماسك و متجانس، وهنضيف النشا + البيكنج باودر + بياض البيض ونقلبهم جيداً، ثم نضيف بقيت المقادير من البهارات والبصل و نخلطهم كويس مع اللحمة.
- الخطوة 2
سنضعهم في الثلاجة لمدة ساعتين.
- الخطوة 3
ممكن نعملها أقراص زي البرجر و نشويها، أو نعمل منها شكل صوابع و ندمجها مع الأسياخ ونضعها على الشواية لحين النضج.
✅ وتقدم مع الخضار السوتيه و الأرز، أو طبق سلطة مع الطحينة والبابا غنوج.
🍴 وصحتين وعافية على قلبكم.😍
إرسال تعليق