دجاج بالبرتقال
وصفة شهية وجديدة لمزج الدجاج بصوص البرتقال المنعش والغني.
🐔🍊المقادير:
- دجاجة كاملة و مقطعة ل 8 قطع.
- ملعقة ملح.
- ملعقة فلفل.
- ربع كوباية عصير ليمون.
- 2 ملعقة كبار زيت زيتون.
- ملعقة حبوب شمر.
- ملعقة أوريجانو.
- 2 فص ثوم مقطع شرائح رفيعة.
- 4 عود زعتر.
- 2 حبة برتقال.
- كوب زيتون أسود مخلي من البذر.
- 2 بطاطس حلوة، متقشرين و متقطعين شرائح رفيعة.
🥣 الطريقة:
- الخطوة 1
البرتقال نقطعه لأربع فصوص و نعصره كويس، ونشيل القشور على جنب، لا نرميها.
- الخطوة 2
نجيب صنيتين و نفرش في قعرهم ورق زبدة، أول صينية نرص فيها قطع الدجاج، نصب عليها عصير البرتقال و قشره، ونضيف الزيتون + الشمر + الاوريجانو + عصير الليمون، وزيت الزيتون و الملح و الفلفل، ماعدا البطاطس، ونخلطهم كلهم سوا كويس و ندخل الخلطة في جلد الدجاج.
- الخطوة 3
في الصينية الثانية، هنرص شرائح البطاطس ونضع عليها القليل من زيت الزيتون + رشة ملح وفلفل.
- الخطوة 4
نسخن الفرن على درجة حرارة 200 مئوية، وندخل صينية الفراخ الأول ربع ساعة، وندخل معاها صينية البطاطس، نسبهم لحد النضج.
- الخطوة 5
بعدين نطلع البطاطس و نرصها في طبق التقديم، ونرص عليه قطع الدجاج بالخلطة والصوص.
✅ وتقدم بحب.
إرسال تعليق