طبق الدجاج بالبرتقال


دجاج بالبرتقال

وصفة شهية وجديدة لمزج الدجاج بصوص البرتقال المنعش والغني.


🐔🍊المقادير:

  • دجاجة كاملة و مقطعة ل 8 قطع.
  • ملعقة ملح.
  • ملعقة فلفل.
  • ربع كوباية عصير ليمون.
  • 2 ملعقة كبار زيت زيتون.
  • ملعقة حبوب شمر.
  • ملعقة أوريجانو.
  • 2 فص ثوم مقطع شرائح رفيعة.
  • 4 عود زعتر.
  • 2 حبة برتقال.
  • كوب زيتون أسود مخلي من البذر.
  • 2 بطاطس حلوة، متقشرين و متقطعين شرائح رفيعة.





🥣 الطريقة:

  • الخطوة 1

البرتقال نقطعه لأربع فصوص و نعصره كويس، ونشيل القشور على جنب، لا نرميها.



  • الخطوة 2

نجيب صنيتين و نفرش في قعرهم ورق زبدة، أول صينية نرص فيها قطع الدجاج، نصب عليها عصير البرتقال و قشره، ونضيف الزيتون + الشمر + الاوريجانو + عصير الليمون، وزيت الزيتون و الملح و الفلفل، ماعدا البطاطس، ونخلطهم كلهم سوا كويس و ندخل الخلطة في جلد الدجاج.



  • الخطوة 3

في الصينية الثانية، هنرص شرائح البطاطس ونضع عليها القليل من زيت الزيتون + رشة ملح وفلفل.



  • الخطوة 4

نسخن الفرن على درجة حرارة 200 مئوية، وندخل صينية الفراخ الأول ربع ساعة، وندخل معاها صينية البطاطس، نسبهم لحد النضج.



  • الخطوة 5

بعدين نطلع البطاطس و نرصها في طبق التقديم، ونرص عليه قطع الدجاج بالخلطة والصوص.


 وتقدم بحب.



🍴 وصحتين و عافية على قلبكم.😍






صواني وطواجن

Post a Comment

أحدث أقدم