Chicken with rice and lentils


دجاج مع الأرز و العدس

وصفة غنية بالبروتين والبقوليات اللذيذة، طعم سيأخذك للطبيعة بجمالها.


🍛المقادير:

  • كيلو قطع دجاج، متقطعين مكعبات.
  • ملعقة ملح.
  • ملعقة فلفل.
  • ربع كوب بسمتي.
  • 4\3 كوب عدس أسمر (بجبة).
  • 1 كوب بسلة (بازلاء) نص سوا.
  • جزرة مقطعة لمكعبات.
  • بصلة متقطعة لمكعبات.
  • 2 فص ثوم مفروم.
  • ملعقة كبيرة زيت زيتون.
  • 3 أكواب مرق الدجاج.
  • 4\3 كوب مشمش جاف و مقطع لأرباع.
  • نص كوب زبيب.
  • ملعقة كركم.
  • ملعقة كزبرة جافة.
  • ملعقة كمون.





🥣 الطريقة:

  • الخطوة 1

في إناء عميق على النار، نسخن الزين نضع قطع الدجاج مع الملح و الفلفل و نشوحها، وننتشلهم في طبق لوحدهم.

 


  • الخطوة 2

نضيف في نفس الإناء البصل و الثوم و الجزر، ونقلب ونشوحهم كويس.



  • الخطوة 3

بعدين نحط تاني قطع الدجاج مع جميع البهارات + الأرز + العدس + المشمش + الزبيب +المرق، ونسيبهم يغلوا، ثم نغطي الإناء، ونتركهم لحين النضج على نار هادية لمدة 30 دقيقة.



  • الخطوة 4

نزود البسلة ونقلب، نسبهم كمان 10 دقايق لحين إكتمال نضج الأكلة.


 ويقدم بحب.



🍴 وصحتين وعافية على قلبكم.😍




صواني وطواجن

Post a Comment

أحدث أقدم