دجاج مع الأرز و العدس
وصفة غنية بالبروتين والبقوليات اللذيذة، طعم سيأخذك للطبيعة بجمالها.
🍛المقادير:
- كيلو قطع دجاج، متقطعين مكعبات.
- ملعقة ملح.
- ملعقة فلفل.
- ربع كوب بسمتي.
- 4\3 كوب عدس أسمر (بجبة).
- 1 كوب بسلة (بازلاء) نص سوا.
- جزرة مقطعة لمكعبات.
- بصلة متقطعة لمكعبات.
- 2 فص ثوم مفروم.
- ملعقة كبيرة زيت زيتون.
- 3 أكواب مرق الدجاج.
- 4\3 كوب مشمش جاف و مقطع لأرباع.
- نص كوب زبيب.
- ملعقة كركم.
- ملعقة كزبرة جافة.
- ملعقة كمون.
🥣 الطريقة:
- الخطوة 1
في إناء عميق على النار، نسخن الزين نضع قطع الدجاج مع الملح و الفلفل و نشوحها، وننتشلهم في طبق لوحدهم.
- الخطوة 2
نضيف في نفس الإناء البصل و الثوم و الجزر، ونقلب ونشوحهم كويس.
- الخطوة 3
بعدين نحط تاني قطع الدجاج مع جميع البهارات + الأرز + العدس + المشمش + الزبيب +المرق، ونسيبهم يغلوا، ثم نغطي الإناء، ونتركهم لحين النضج على نار هادية لمدة 30 دقيقة.
- الخطوة 4
نزود البسلة ونقلب، نسبهم كمان 10 دقايق لحين إكتمال نضج الأكلة.
✅ ويقدم بحب.
إرسال تعليق