الكبيبة
من أشهى الأطباق القادمة من بلاد الشام والمميزة بالطعم الأصيل.
🧆المقادير:
- نص كيلو لحم مفروم أحمر.
- 75 جرام لحم مقطع مكعبات.
- ملعقة ملح.
- ملعقة فلفل.
- 2 ملعقة قرفة ناعمة.
- 3 ملاعق برغل.
- 4 ملاعق كبيرة صنوبر متحمص.
- 2 بصل مفروم.
- 2 ملعقة كبيرة زبدة.
🥣 الطريقة:
- الخطوة 1
في إناء على النار، نضع الزبدة + البصل و نشوحه، ونضيف اللحم المفروم، ونقلبه جيداً لحين النضج، ونشيله من على النار و نسيبه يبرد.
- الخطوة 2
ثم نضيف له الملح و الفلفل و القرفة + الصنوبر، ونمزجهم كلهم سوا كويس.
- الخطوة 3
بعدين نجيب اللحم المكعبات و نفرمه في الكبة مع البرغل + رشة ملح و فلفل، ونمزج الخليط كويس، ونسيبه في الفريزر نص ساعة.
- الخطوة 4
بعدين نطلعه من الفريزر و نعود نعمل منه كرات، وفي كل كرة نعمل تجويف كدة بالصباع، نحط في التجويف اللحم المفروم، ونقفل عليه و نعمل شكل الكبيبة.
- الخطوة 5
نحمرهم في زيت غزير على النار، ثم ننشل الكبيبة الشهية على ورق مناديل المطبخ.
✅ وتقدم ساخنة ولذيذة.
إرسال تعليق