الكبيبة

الكبيبة

من أشهى الأطباق القادمة من بلاد الشام والمميزة بالطعم الأصيل.


🧆المقادير:

  • نص كيلو لحم مفروم أحمر.
  • 75 جرام لحم مقطع مكعبات.
  • ملعقة ملح.
  • ملعقة فلفل.
  • 2 ملعقة قرفة ناعمة.
  • 3 ملاعق برغل.
  • 4 ملاعق كبيرة صنوبر متحمص.
  • 2 بصل مفروم.
  • 2 ملعقة كبيرة زبدة.





🥣 الطريقة:

  • الخطوة 1

في إناء على النار، نضع الزبدة + البصل و نشوحه، ونضيف اللحم المفروم، ونقلبه جيداً لحين النضج، ونشيله من على النار و نسيبه يبرد.



  • الخطوة 2

ثم نضيف له الملح و الفلفل و القرفة + الصنوبر، ونمزجهم كلهم سوا كويس.



  • الخطوة 3

بعدين نجيب اللحم المكعبات و نفرمه في الكبة مع البرغل + رشة ملح و فلفل، ونمزج الخليط كويس، ونسيبه في الفريزر نص ساعة.



  • الخطوة 4

بعدين نطلعه من الفريزر و نعود نعمل منه كرات، وفي كل كرة نعمل تجويف كدة بالصباع، نحط في التجويف اللحم المفروم، ونقفل عليه و نعمل شكل الكبيبة.



  • الخطوة 5

نحمرهم في زيت غزير على النار، ثم ننشل الكبيبة الشهية على ورق مناديل المطبخ.



✅ وتقدم ساخنة ولذيذة.



🍴 وصحتين وعافية على قلبكم.😍



السلطات والمقبلات

Post a Comment

أحدث أقدم