الكوكتيل الأحمر
🌞 لما الحرارة بترتفع مرة واحدة، مفيش حاجة تقدر تنزلها إلا عصير منعش يبرد الأعصاب النرفوزة.💦
🥄المقادير الحمراء:
- كوب عنب أحمر.
- كوب توت أحمر.
- كوب فراولة، حمراء بردو.😂
- ربع كوب من الماء.
- ملعقة كبيرة من عصير الليمون.
- 2 ملعقة من آيس كريم الفانيليا.
- 1 ملعقة من سيروم الفراولة أو التوت الأحمر.
- نص كوب لوز مجروش (متقطع كدة شرايح رفيعة خالص).
- نص كوب سكر.
- نص كوب من حليب (اللوز أو جوز الهند، أو حليب عادي).
- نص كوب كريما سائلة.
🍶طريقة التحضير:
- الخطوة 1
اخلطي التوت مع العنب و الفراولة + ملعقة سكر صغيرة في وعاء عميق.
- الخطوة 2
أضيفي الآيس كريم والسيروم واللوز + عصير الليمون وقلبي جيداً.
- الخطوة 3
إخلطيهم في الخلاط حتى يندمجوا بنعومة، ثم ضعي الخليط في الثلاجة.
- الخطوة 4
على نار هادئة، إخلطي الكريما مع الحليب والسكر حتى يتكثفوا مع بعضهم البعض ويكون قوامهم متماسك.
- الخطوة 5
شيلي الخليط من على النار وقلبي كويس، وسيبه يبرد.
- الخطوة 6
بعدين وزعي الكوكتيل الأحمر الل عملناه فوق في أكواب التقديم.
- الخطوة 7
اسكبي عليهم خليط الكريمة.
✅ حطيهم في الثلاجة لحين معاد التقديم.
إرسال تعليق