الكوكتيل الأحمر

الكوكتيل الأحمر

🌞 لما الحرارة بترتفع مرة واحدة، مفيش حاجة تقدر تنزلها إلا عصير منعش يبرد الأعصاب النرفوزة.💦


🥄المقادير الحمراء:

  • كوب عنب أحمر.
  • كوب توت أحمر.
  • كوب فراولة، حمراء بردو.😂
  • ربع كوب من الماء.
  • ملعقة كبيرة من عصير الليمون.
  • 2 ملعقة من آيس كريم الفانيليا.
  • 1 ملعقة من سيروم الفراولة أو التوت الأحمر.
  • نص كوب لوز مجروش (متقطع كدة شرايح رفيعة خالص).
  • نص كوب سكر.
  • نص كوب من حليب (اللوز أو جوز الهند، أو حليب عادي).
  • نص كوب كريما سائلة.





🍶طريقة التحضير:

  • الخطوة 1

اخلطي التوت مع العنب و الفراولة + ملعقة سكر صغيرة في وعاء عميق.



  • الخطوة 2

أضيفي الآيس كريم والسيروم واللوز + عصير الليمون وقلبي جيداً.



  • الخطوة 3

إخلطيهم في الخلاط حتى يندمجوا بنعومة، ثم ضعي الخليط في الثلاجة.



  • الخطوة 4

على نار هادئة، إخلطي الكريما مع الحليب والسكر حتى يتكثفوا مع بعضهم البعض ويكون قوامهم متماسك.



  • الخطوة 5

شيلي الخليط من على النار وقلبي كويس، وسيبه يبرد.



  • الخطوة 6

بعدين وزعي الكوكتيل الأحمر الل عملناه فوق في أكواب التقديم.



  • الخطوة 7

اسكبي عليهم خليط الكريمة.



✅ حطيهم في الثلاجة لحين معاد التقديم.


🍴 وصحتين وعافية على قلبكم.😍






Post a Comment

أحدث أقدم