أم علي
طريقة عمل الطعم الأصلي والجميل لوصفة حلوى أم علي العربية، حلاوتك يا أم علي.💁
🍶المقادير:
- رول رقائق، أو ملفيه، أو ممكن قطع خبز توست.
- ملعقة فانيلا.
- ملعقة قرفة مطحونة.
- نص كوب جوز هند.
- نص كوب فستق محمص.
- نص كوب صنوبر محمص.
- نص كوب زبيب متشوح.
- 2 كوب حليب.
- علبة صغيرة حليب مكثف محلى، أو علبة قشطة و تضيفي سكر حسب الرغبة.
- كريمة مخفوقة للتزيين.
🥣الطريقة:
- الخطوة 1
في صينية مدهونة بالقليل من الزبدة، هتكسري رول الرقائق و تضعيه في الصينية، ثم تضعي الصينية في الفرن عشان يتحمص، المكسرات لو هي متحمصة من فترة كبيرة ممكن تخليها تخود دفئ شوية على النار.
- الخطوة 2
هتطلعي الصينية من الفرن وهتقسمي كمية الرقائق لنصين:
- نص في قعر الصيني وهتحطي فيه مجموعة المكسرات + جوز الهند.
- وتغطيه بالنص التاني.
- الخطوة 3
هتسقيهم بمزيج الحليب + الحليب المكثف المحلى + الفانيلا و القرفة.
- الخطوة 4
آخر حاجة هتضيفي الكريمة المخفوقة على السطح.
- الخطوة 5
هتحطيها في الفرن تحت الشواية لمدة 10 دقائق لحين النضج والوش يخود لون.
✅ تقدم ساخنة، وممكن تحطي آيس كريم فانيلا من فوق لمذاق ولا أروع.🍨
إرسال تعليق