حلوى أم علي


أم علي

طريقة عمل الطعم الأصلي والجميل لوصفة حلوى أم علي العربية، حلاوتك يا أم علي.💁


🍶المقادير:

  • رول رقائق، أو ملفيه، أو ممكن قطع خبز توست.
  • ملعقة فانيلا.
  • ملعقة قرفة مطحونة.
  • نص كوب جوز هند.
  • نص كوب فستق محمص.
  • نص كوب صنوبر محمص.
  • نص كوب زبيب متشوح.
  • 2 كوب حليب.
  • علبة صغيرة حليب مكثف محلى، أو علبة قشطة و تضيفي سكر حسب الرغبة.
  • كريمة مخفوقة للتزيين.





🥣الطريقة:

  • الخطوة 1

في صينية مدهونة بالقليل من الزبدة، هتكسري رول الرقائق و تضعيه في الصينية، ثم تضعي الصينية في الفرن عشان يتحمص، المكسرات لو هي متحمصة من فترة كبيرة ممكن تخليها تخود دفئ شوية على النار.



  • الخطوة 2

هتطلعي الصينية من الفرن وهتقسمي كمية الرقائق لنصين:

- نص في قعر الصيني وهتحطي فيه مجموعة المكسرات + جوز الهند.

- وتغطيه بالنص التاني.


  • الخطوة 3

هتسقيهم بمزيج الحليب + الحليب المكثف المحلى + الفانيلا و القرفة.



  • الخطوة 4

آخر حاجة هتضيفي الكريمة المخفوقة على السطح.



  • الخطوة 5

هتحطيها في الفرن تحت الشواية لمدة 10 دقائق لحين النضج والوش يخود لون.



✅ تقدم ساخنة، وممكن تحطي آيس كريم فانيلا من فوق لمذاق ولا أروع.🍨



🍴 وصحتين وعافية على قلبكم.😍





حلويات

Post a Comment

أحدث أقدم