صينية الكوسا والبطاطس مع الكريمة


صينية الكوسا والبطاطس مع الكريمة

🍴طريقة حلوة و بسيطة  لمكس البطاطس و الكوسا في الفرن، هينقلك لأجواء الريف الجميلة، هي حاجة طعمة كدة زي اليخني بس بالصوص الأبيض.


🥄المقادير:

  • 6 حبات بطاطس مقطعة شرائح رفيعة.
  • 3 كوسة و مقطعة أيضاً شرائح رفيعة.
  • جبنة موزريلا، أو نوع أو مكس جبن بتحبوه.
  • 4\3 كوب دقيق.
  • 1 ملعقة كاري.
  • نص ملعقة جوزة الطيب.
  • 1 ملعقة فلفل أسود \ أبيض .
  • 2 ملاعق ملح.
  • 3 ملاعق كبيرة زيت.
  • 500 مل حليب جوز الهند، ولو مفيش حليب عادي.
  • 500 مل شوربة (دجاج او لحمة أو مرقة).
  • 1 بصلة مقطعة لمكعبات.
  • 2 فص ثوم مفروم.




🥣 الطريقة:

  • الخطوة 1

سخني الفرن على درجة 180.



  • الخطوة 2

إدهني قالب البايركس أو صينية أو طاجن عندك بالسمنة عل خفيف، رصي شرايح الكوسا و البطاطس بالتناوب.



  • الخطوة 3

في قدر تاني شويحي البصل مع الثوم في الزيت، ونقومي بنشلهم على طبق خارجي.



  • الخطوة 4

 في نفس القدر ضعي الحليب والشوربة على نار هادية، وزودي عليهم الدقيق بهدوء لحد ما القوامم يتماسك.



  • الخطوة 5

بعد ذلك أضيفي جميع البهارات من الكاري + جوزة الطيب + الملح والفلفل الأسود، والبصل و الثوم المشوحين على الصوص الأبيض الجميل ده.



  • الخطوة 6

قومي بالتقليب على نار هادية لحد ما يتكون مزيج متماسك زي كريمة الباشميل كدة.



  • الخطوة 7

ثم اسكبي الصوص على رصة الكوسا و البطاطس + رشة الجبنة من فوق، ولو حابة تزودي إضافات زي شرائح الطماطم أو فلفل براحتك.



  • الخطوة 8

ضعي الصينية في الفرن لمدة 45 - 60 دقيقة لحين النضج.



✅ وتقدم ساخنة.

 


🍴 وصحتين وعافية على قلبكم.😍




معلومات في السريع:

  • حيل سهلة و سحرية لتنظيف الصواني بسهولة على يديك:

الخل + باكينج الصودا، إخلطيهم سوا مع بعض ونظفي الصينية من العوالق بسهولة ويسر. 


  • إستخدمي:

10 ملاعق كبيرة من باكينج صودا + 3 ملاعق كبيرة من الخل الأبيض + 4 ملاعق كبيرة من الماء الساخن في وعاء، وقلبي كويس بحيث يكون قوامهم كريمي وسهل معاكي.


  • إغلي ماء وإغمري به الصينية مع بعض القطرات من الصابون السائل، وإتركيهم لمدة 4 ساعات أو أكثر، وهتلاقي سهولة في إزالة الدهون الصعبة.


Post a Comment

أحدث أقدم